matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze trygonometria
uuuuuuu:
Udowodnij tożsamości (2sinα−sin2α)/(2sinα+sin2α)=tg2(α/2) (1/sin2α)+(1/sin2β)−(2cos(α−β))/sin2α*sin2β tg3α=(cos2α−cos4α)/(sin4α−sin2α) cos2α/1+sin2α=(1−tgα)/(1+tgα) Z góry dzięki za pomoc
7 gru 19:06