matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pierwszy wyraz i roznice ciagu arytmetycxnego
kar0lczi:
a
1
+a
4
=22 a
1
/a
5
=21
7 gru 18:51
Jerzy:
a
1
+ a
1
+ 3r = 22
a
1
= 21
a
1
+ 4r
7 gru 18:53
Ania95:
a1 + a1 + 3r = 22
a1
= 21
a1 + 4r
7 gru 18:53