matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cena
AdamK:
Cena atrakcyjnego produktu wzrosła o 30% i wynosi 156 zł. Przed podwyżką cena tego produktu wynosiła
7 gru 18:40
Jerzy:
156
1,3*x = 156 zł ⇔ x =
zł
1,3
7 gru 18:43
olekturbo:
130% − 156 100% − x x = 120
7 gru 18:47