matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
xyyz:
3x
2
+2x+1=(x−2)
2
−6
7 gru 18:12
zyyx:
3x
2
+2x +1=x
2
−4x +4 −6 2x
2
+6x +3 =0 Δ=6
2
−4*2*3=36−24=12
√
Δ
=
√
12
=
√
4*3
=2
√
3
x
1
= (−6+2
√
3
)/4= x
2
=(−6−2
√
3
)/4= wstyd że tego nie potrafisz, to zwykłe licznie delty
!
7 gru 18:24