matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba a jest wieksza
AdamK:
Liczba a jest o 25% wieksza od liczby b. O ile procent liczba b jest mniejsza od liczby a?
7 gru 18:02
olekturbo:
5
a =
b
4
4
b =
a
5
b = 0,8a a−0,8a = 0,2a = 20%
7 gru 18:07