rownanie
boczekarnold: moze mi ktos pomoc rozwiazac rownosc
3h*|AB|=10+5/2h*|AB|
7 gru 16:04
pomyslmy:
yyy a co tu rozwiazywac
7 gru 16:32
boczekarnold: no ile to bedzie
7 gru 16:34
boczekarnold: po jednen stronie ma byc samo 10
7 gru 16:35
pomyslmy:
napisz jak to ma wyglada i napisz co masz rozwiazac. widze 2 niewiadome : h oraz |AB|
7 gru 16:38
boczekarnold: czy to : 3h * ab =10+5/2h * ab /*2
6h*2ab=20+5h*2ab
6h*2ab−5h*2ab=20
h*ab=20
czy to dobre rozwiazanie?
7 gru 16:42
Mila:
Może napisz całe zadanie − dokładnie treść,
bo strasznie namieszałeś, nie wiadomo o co chodzi.
7 gru 17:39