matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szeregi
ola:
Obliczyć sumę szeregu
1
∑
n=1
∞
√
n(n+1)
(
√
n
+
√
n+1
)
bardzo proszę o pomoc!
7 gru 16:03
ola:
ponawiam prosbe
7 gru 16:21
+-:
1
(n+1)
√
n
−n
√
n+1
1
1
a
n
=
=
=
−
(n+1)
√
n
+n
√
n+1
n(n+1)
√
n
√
(n+1)
∑
n
=
1
∞
a
n
=1
8 gru 10:36