matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz równanie
Dzedrus:
Oblicz równanie:
x
2
+x−2
y=arctg(log
1
3
)
x
2
−4
7 gru 15:13
Jerzy:
to funkcja podaj poprawną treść zadania
7 gru 15:18
Dzedrus:
x
2
+x−2
Dane są racje T⊂RxR ∧ xTy⇔y=arcctg(log
1
3
)
x
2
−4
x
2
+x−2
oraz S⊂RxR ⋀ xSy⇔arcctg(log
1
3
)≥y
x
2
−4
a) Wskazać maksymalny podzbiór D⊂R, taki że relacja T⊂DxR jest niepusta.
π
b)Wyznaczyć zbiór W={x∊R: xS
}
2
w poprzednim zapisie błąd, ma być arcctg
7 gru 15:29