oblicz wartość liczbową wyrażenia
adam: | 2tg alfa | |
| |
| sin alfa + ctg beta | |
alfa to 45 stopni
beta 30 stopni
Mój wynik to 2 w liczniku
czy to dobrze ?
7 gru 14:20
Jerzy:
OK ... teraz uporzadkuj .
7 gru 14:24
adam: no wybacz że to tak trochę niepopisane ale nie ogarniam waszej strony
7 gru 14:32
Jerzy:
uporządkuj , czyli zpisz w najprostszej postaci
7 gru 14:33
Mila:
| | 4 | | √2−2√3 | | 4*(√2−2√3) | |
= |
| * |
| = |
| = |
| | √2+2√3 | | √2−2√3 | | 2−4*3 | |
| | 4*(√2−2√3) | | 2*(2√3−√2) | |
= |
| = |
| |
| | −10 | | 5 | |
7 gru 18:21