matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
mariusz:
jak to obliczyć
3
√
i
? wiem ze szukam ( x + iy )
3
= i ale wychodzą mi strasze równania i nie wiem jak to zrobic
7 gru 13:44
ICSP:
z =
3
√
i
//
3
z
3
= i z
3
+ i
3
= 0 (z + i)(z
2
− zi − 1) = 0
7 gru 13:46