pochodna
kozza: Pochodna F(x)= x*(ln2)*x? Interesuje mnie ten ln2
7 gru 12:02
Jerzy:
ln2 nic nie oznacza
7 gru 12:05
Saizou :
zapisz to poprawnie
F(x)=xln2x ?
7 gru 12:05
kozza: No toz napisałem mnożenie, nie wiem jak obliczyć pochodne z ln2. Pochodna z ln*x= 1/x
7 gru 12:07
Jerzy:
pewnie tak ... i f'(x) = ln2x + 2lnx = lnx(lnx + 2)
7 gru 12:07
kozza:
7 gru 12:08
Jerzy:
czy Ty nie rozumiesz ,że zapis: ln2 nic nie oznacza ( nie ma liczby logarytmowanej )
7 gru 12:08
kozza: Ok dzieki, nie wiedziałem tego
7 gru 12:10