matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
pork:
Oblicz granicę lim to
∞
(
√
n+6
√
n
+1
−
√
n
)
7 gru 01:06
zeesp:
standardowa sztuczka
a
2
−b
2
(a−b)=
bo a
2
−b
2
=(a−b)(a+b)
a+b
u ciebie a=
√
n+6
√
n+1
, b=
√
n
7 gru 01:08