zadanie dość trudne o trójkącie niesfornym
andrzej: W trójkącie abc |AC| = 4√2, kąt CAB = 30 a kąt CBA = 45. Oblicz długość boku BC
6 gru 20:55
cos tam:
skorzystaj z twierdzenia sinusow.
6 gru 21:00
andrzej: a da się to jakoś inaczej rozwiązać? to zadanie z gimnazjum
6 gru 21:03
sushi_gg6397228:
spuść wysokość z wierzchołka C i dostaniesz trojkaty
30,60,90 i 45,45,90 stopni
6 gru 21:05
andrzej: bardzo dziękuję!
6 gru 21:05
sushi_gg6397228:
na zdrowie
6 gru 21:06
5-latek: Dobre gimnazjum a równania wykładnicze rozwiazuje z tego co pamiętam
6 gru 21:07