matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
dina:
1. wyznacz sumę dziesięciu początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego a
n
określonego wzorem a
n
= n+2 2. wyznacz liczbę wyrazów ciągu a
n
=3n−1 mniejszych od 100
6 gru 20:29
sushi_gg6397228:
a
1
=... a
2
=... r=... a
10
=... S
10
=...
6 gru 20:34