Równość podwójnej wartości bezwzględnej i drugiej wartości bezwzględnej
Zwarty: Dobry wieczór

Mam problem z pewnym zadaniem, potrzebuję tylko wskazówki jak zacząć rozwiązywać poniższe
równanie przedziałami. Chcę rozwiązać to samymi obliczeniami, a nie metodą graficzną.
| |x − 1| − 1 | = |x − 2|
6 gru 19:49
misiak:
|a|=|b|
a=b lub a=−b
potem przedziały (−∞,1) i <1,+∞)
6 gru 19:52
Zwarty: No tak, wystarczyło popatrzeć na wzory wartości bezwzględnej.
Dziękuję za wskazówkę.
6 gru 19:59
Zwarty: Jeszcze jedno pytanie, z obu przedziałów: (−∞,1), <1,+∞) mam wyciągnąć sumę czy część wspólną?
6 gru 20:07
PW: Pytanie jest niezrozumiałe.
6 gru 21:09