Oblicz takie coś
Leszek: Proszę o pomoc !
(0.5√2 * 2)√2+1
6 gru 18:55
sushi_gg6397228:
zamien 0.5 na 2
6 gru 18:57
Leszek: a no nie pomyslalem, zaraz sprawdze
6 gru 18:57
Leszek: 1/4 do poegi pierwiastek z dwoch, wyszlo, jak to dalej zamienic
6 gru 19:02
Leszek: zle mi wyszlo, prosze niech ktos to zrobi
6 gru 19:03
sushi_gg6397228:
zapisz po kolei
6 gru 19:05
PW:
(0,5)
√2·2 = 2
1−√2
((0,5)
√2·2)
√2+1 = (2
1−√2)
√2+1
((0,5)
√2·2)
√2+1 = 2
(1−√2)(1+√2)
((0,5)
√2·2)
√2+1 = 2
12 − √22
((0,5)
√2·2)
√2+1 = 2
1 − 2
((0,5)
√2·2)
√2+1 = 2
− 1
6 gru 19:10