statystyka
marta: Mam pewien problem z zadaniem.
Dzienna liczba awarii I Liczba dni
0 I 4
1 I16
2 I13
3 I10
4 I7
Mam z tego wyliczyć średnią odnotowanych awarii, która za każdym razem wychodzi niepoprawna i
odchylenie standardowe odnotowanych awarii z którym też mam problem. Bardzo proszę o pomoc.
14 gru 16:54
marta: proszę o pomoc
14 gru 18:26
zaq1: średnia = 0*4+1*16+2*13+3*10+4*750
średnia= 0+16+26+30+2850
średnia= 10050
średnia= 2
14 gru 19:25
marta: Dziękuje. A jak obliczyć to odchylenie standardowe?
14 gru 21:54
marta: Dziękuje. A jak obliczyć to odchylenie standardowe?
14 gru 21:55
marta: Dziękuje. A jak obliczyć to odchylenie standardowe?
14 gru 21:55