matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
elofałe:
4
4
4
Dziedziną funkcji f(x) = 1 +
+(
)
2
+(
)
3
+... jest:
x−1
x−1
x−1
6 gru 12:08
Janek191:
a
1
= 1
4
q =
x −1
dla I q I < 1 jest
a
1
1
1
x − 1
f(x) =
=
=
=
;
1 − q
4
1 −
x −1
x −5
x −1
x − 5
x ≠ 1 i x ≠ 5 rozwiąż jeszcze
4
− 1 <
< 1
x −1
6 gru 13:11
Jerzy:
dziedziną funkcji jest: D = R/{1}
6 gru 13:13
elofałe:
4
−1<
<1 jest do |q|<1 prawda
x−1
7 gru 15:33
Jerzy:
tak
7 gru 15:34