pochodna
Spike:
pochodną z tego
log(sin(cos(x
2))) to będzie tak?
| | 1 | |
(log(sin(cos(x2))))'= |
| *cos(cos(x 2))*(−sin(x 2))*2x  |
| | sin(cos(x2))*ln10 | |
14 gru 16:14
Spike: .
14 gru 16:52
Spike: wie ktoś czy to dobrze by było
14 gru 17:00
Spike: .
14 gru 17:20
Spike:
14 gru 17:32
Nikka: o my God, ale funkcja...
14 gru 17:43
Nikka: Spróbuję to rozpisać :
| | 1 | |
[log(sin(cos(x2)))]' = |
| *[sin(cos(x2))]' = |
| | sin(cos(x2))*ln10 | |
| | 1 | |
|
| *cos(cos(x2))*[cos(x2)]' = |
| | sin(cos(x2))*ln10 | |
| | 1 | |
= |
| *cos(cos(x2))*(−sin(x2))*2x |
| | sin(cos(x2))*ln10 | |
wygląda na to, że dobrze obliczyłeś
14 gru 17:54
Spike: ok, wielkie dzięki
14 gru 17:57