matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Marta:
Rozwiąż nierówność x
2
(x−1)
3
(x+2)
2
≤0 proszę o pomoc
14 gru 15:34
M:
1 maj 19:55
Podstawy Geometrii:
x
2
=0 x=0 parzysty (x−1)
3
x=1 nieparzysty (x+2)
2
=0 x=−2 parzysty x∊(−
∞
,1]
1 maj 21:01