(cos(5x))' | −sin(5x)*5 | |||
= | = | |||
(cos(3x))' | −sin(3x)*3 |
5 |
| 5 | 1 | 5 | |||||||||||||||
= | * | = | * | = − | |||||||||||||||
3 |
| 3 | −1 | 3 |
π | π | |||
w liczniku sin(5* | ) w mianowniku sin(3* | ) | ||
2 | 2 |
π | ||
Dla jasności x→ | ||
2 |
π | π | |||
sin(5x)=sin(5* | )= sin(2π+ | = sin(π}{2}=1 | ||
2 | 2 |
π | π | π | ||||
sin(3x)=sin(3* | )= sin(π+ | )= − sin | = −1 | |||
2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |