Naszkiucuj wykres
xxx: Naszkicuj wykres :
Dziedzina to jest
√x+y=0
x+y=0
x=−y
I jak to przestawić na wykresie ?
√x+1=0
x=−1 jest to prosta | przechodząca przez punkt −1 na osi oX .
4 gru 23:30
Mila:

Dziedzina :
x+1>0 i x+y>0⇔
x≥−1 i y>−x
Co masz naszkicować, chyba dziedzinę?
4 gru 23:39
xxx: No dziedzinę tak ale też mianownik trzeba przedstawić za pomocą wykresu
4 gru 23:43
cos tam:
pisz dokladnie co masz zrobic. narysuj wykres... czego ? nie widze tu funkcji. a w drugim
zadaniu dales rownanie.
4 gru 23:46
xxx: Dzięki za rysunek a co oznacza różowa kreska ? Ta prosta y=−x i te proste po prawej stronie.
4 gru 23:47
Mila:
Prosta x=−1, bo masz warunek x≥−1.
4 gru 23:59