√3 | ||
Sin2x−cos2x+ | =0 | |
2 |
√3 | √3 | |||
cos2x−sin2x= | ⇒ cos(2x)= | |||
2 | 2 |
π | π | |||
2x= | +2kπ lub 2x= − | +2kπ , k∊C | ||
6 | 6 |
√3 | ||
sin2 x − cos2 x = − | /*(−1) | |
2 |
√3 | ||
cos2x − sin2 x = | ||
2 |
√3 | ||
cos 2 x = | ||
2 |
π | π | |||
2 x = − | + 2π*k lub 2 x = | + 2π*k | ||
6 | 6 |
π | π | |||
x = − | + π*k lub x = | + π*k , k − dowolna liczba całkowita | ||
12 | 12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |