granica
msuj: mógłby mi ktoś napisać jak to liczyć? ma wyjść 10 a mi 0 wychodzi z jakiegoś powodu
| | 2 | | 5 | |
lim = (n2*sin |
| *tg |
| ) |
| | n | | n | |
n→
∞
z góry dzięki
4 gru 22:27
Janek191:
| | 2 | | 5 | | | | | |
an = n2*sin |
| *tg |
| = |
| * |
| *10 |
| | n | | n | | | | | |
więc
lim a
n = 1*1*10 = 10
n→
∞
4 gru 22:39
Janek191:
?
4 gru 23:01
msuj: wszystko jasne dzięki wielkie

aczkolwiek bym nie wpadł na to nigdy
4 gru 23:01
Eta:
Ładnie, ładnie

tylko zainteresowanego brak
4 gru 23:02
msuj: Kogo brak Eta?
4 gru 23:04
Eta:
Sorry

myślałam,że poszedłeś na
randkę
4 gru 23:05
msuj: | | sin(n√n) | |
A jak uzasadnić zbieżność szeregu ∑ |
| |
| | n√n | |
4 gru 23:05
Eta:
Patrz wyżej .... z czego skorzystał Janek ?
4 gru 23:08
msuj: No właśnie, z czego? Jestem kompletnie zielony z zbieżności szeregów, kompletnie tego nie
ogarniam.
4 gru 23:12
Benny: Warunek konieczny an→0 jest spełniony?
5 gru 00:33