Całka
Karol: Całka:
1+sinx
∫ = −−−−−−−−−
cos2x
4 gru 21:24
4 gru 21:32
Karol: ajjj chodzilo mi o taka calke XD
1+sinx
∫ −−−−−−−−− =
cos2x
4 gru 21:42
Karol:
1+sinx
∫ −−−−−−−−− =
cos{2}x
4 gru 21:43
ICSP: tak samo.
4 gru 21:44
Karol: Rozlozyc na 2 calki i przed podstawienie obliczyc sinx/cos2X ?
4 gru 21:47
ICSP: nawet nie wiesz po jakiej zmiennej liczysz całkę.
4 gru 21:49
Karol: dx zapomnailem dopisac
4 gru 21:50
ICSP: rozbij na dwie, druga przez podstawienie t = cosx.
4 gru 21:50
Karol: tgx+1/cosx + C ?
4 gru 21:57
ICSP:
4 gru 22:03