geometria anlityczna
ppp: Oblicz odległość między prostymi
k:y −2x−7=0
l: 2x−y+6=0
4 gru 21:08
Janek191:
k : − 2 x + y − 7 = 0 / *(−1) ⇒ 2 x − y + 7 = 0
l : 2 x − y + 6 = 0
| | I 7 − 6 I | | 1 | | √5 | |
d = |
| = |
| = |
| |
| | √ 22 + (−1)2 | | √5 | | 5 | |
4 gru 21:11
PAULINA5: DANE SA KATYαIβ TROJKATA WPISANEGO W OKRAG O PROMIENIU 6CM NIE KORZYSTAJAC Z TABLIC OBLICZ
OBWOD TROJKATA JESLI α=30 β=135
4 gru 21:16
ppp: Oblicz odległość między prostymi
k:y −2x−3=0
l: 2x−y−5=0
k:−2x+y−3=0/ * (−1)
2x−y+3=0
l:2x−y−5=0
d= |3+5| przez pierwiastek 22+(−1)2= 8√5
Dobrze?
4 gru 21:20
Janek191:

α = 30
o ⇒ I ∡ BOC I = 60
o
i Δ BCO jest równoboczny. ⇒ I BC I = 6
135
o − 60
o = 75
o
I AC I
2 = 6
2 + 6
2 = 2*36
I AC I = 6
√2
Z tw. sinusów oblicz I AB I.
4 gru 21:32
ppp: ?
4 gru 21:38
PAULINA5: W ODPOWIEDZIACH JEST 3(2+PIERWIASTEK Z2 +6PIERWIASTEKZ6
4 gru 21:41
Janek191:
Albo z tw. cosinusów

I ∡ ACB I = 15
o
I AB I
2 = I AC I
2 + I BC I
2 − 2*I AC I*I BC I*sin 15
o
4 gru 21:42
ppp: Oblicz odległość między prostymi
k:y −2x−3=0
l: 2x−y−5=0
k:−2x+y−3=0/ * (−1)
2x−y+3=0
l:2x−y−5=0
d= |3+5| przez pierwiastek 22+(−1)2= 8√5=8√55
Dobrze jest to rozwiązane?
4 gru 21:44
Janek191:
Gdzie źle policzyłem ?
4 gru 21:45
ppp: To inny przykład
4 gru 21:46
Janek191:
Tak
Dlaczego 2 razy piszesz to samo ?
4 gru 21:46
PAULINA5: ROBILAM CALE ZADANIE Z TW SINUSOW I NIE WYCHODZI MI TAK JAK W ODPOWIEDZIACH
4 gru 21:49
ppp: bo zależy mi na czasie,dziękuję
4 gru 21:49