matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
nocnystroz:
1
6−x
Rozwiąż równanie
− 1 =
Proszę o jakąś wskazówkę lub rozpisanie, można
2−x
3x
2
−12
to zrobić jakoś z proporcji ?
4 gru 21:03
Janek191:
1
2 − x
6 − x
−
=
; x ≠ − 2 i x ≠ 2
2 − x
2 − x
3 x
2
− 12
x − 1
6 − x
=
2 − x
3*( x −2)*(x +2)
4 gru 21:07
nocnystroz:
Dzięki !
4 gru 21:30