geometria analityczna
ppp: Proszę o pomoc przy tych zadaniach. PILNE!
1.Oblicz kąt nachylenia
a)y+ √3 * x− √3
b)y+ pierwiastek z trzech przez 3 *x− √3
2.Oblicz odległość punktu A(−2,−3) od prostej k:y=x+1
Oblicz odległość punktu A(−4,−1) od prostej k:y=0,5x+5
3.Wyznacz równanie prostej,która jest równoległa do prostej k:y= 13+1 i przechodzi przez
punkt P(2,−1)
.Wyznacz równanie prostej,która jest równoległa do prostej k:y=14x+5 i przechodzi przez
punkt P(2,−1)
4.Oblicz odległość między prostymi
k:y −2x−7=0
l: 2x−y+6=0
Oblicz odległość między prostymi
k:y −2x−3=0
l:2x−y−5=0
4 gru 20:34
daras: ooooooooooooooooooooooooooo
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
eeeeeeeeeeeeeeeeeee
4 gru 20:40
ppp: Pomoże ktoś?
4 gru 20:46
ax:
... no jasny gwint ... nie widzicie, że PILNEEEE

!
Dlaczego nikt się nie zabiera do roboty
4 gru 20:55
daras: spierdalaj
4 gru 21:04
ax:
daras nie pij tyle ... bo słoma wyłazi i masz "cafkę"
4 gru 21:09