równanie prostej prostopadłej i prostej równoległej
ppp: 1.Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:y=2x+3
1.Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:l=2x+3y+5
1.k:l −x+2y+3
2.k:y −2x−3x−5
1.Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:y=−2x+12
2.1.Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:l=3y−22+5x
1.k:l 2x+4y+12
2.k:y 5x+3y−22
Czy mogą być takie równania?
4 gru 20:22
ppp: Na pewno to jest dobrze?
4 gru 23:31
ppp: ?
4 gru 23:40
Eta:
k: Ax+By+C=0 i p ⊥ k p: Bx−Ay+C=0 bo A*B+B*(−A)=0
k: 2x−y+3=0
p⊥k to p: x+2y+D=0 , D∊R np : p: x+2y +1=0 , x+2y−100=0 i,td
4 gru 23:48
Eta:
Popraw następne odpowiedzi .............
4 gru 23:49
ppp: Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:y=2x+3
y=x+2y+3=0
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:y= −2x+12=0
y= −x+2y+12=0
Wyznacz równanie prostej równoległej do prostej: l:2x−3y+5
k:−2x+3y+5=0
Wyznacz równanie prostej równoległej do prostej k:3y−22+5x
l:5x+3y−12=0
A to jest dobrze?
5 gru 00:32
ppp: ?
5 gru 01:07