matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
złożenie funkcji
kk:
Mam funkcje
⎧
3 gdy n=2
f(n)=
⎨
2 gdy n=3
⎩
n gdy n∊ℕ\{2,3}
⎧
2 gdy n=1
g(n)=
⎨
1 dla n=2
⎩
n dla n∊ℕ\{1,2}
Jak będzie wyglądać funkcja odwrotna do f(n) ? Jak będzie wyglądać złożenie funkcji f(n)g(n) ?
4 gru 20:06