matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
kamil:
Nie wychodza mi te dwa przyklady. Probuje zamienic liczbe do postaci trygonometrycznej,ale kat φ nie wychodzi sensowny.
√
3
i
(1+
+
)
24
2
2
(2−
√
3
+i)
12
z gory dziekuje za pomoc
4 gru 17:18
Benny:
√
6
+
√
2
|z|=
√
2+
√
3
=
2
1
2
√
6
−
√
2
sinφ=
*
=
2
√
6
+
√
2
4
π
φ=
12
Poradzisz sobie dalej?
4 gru 17:43
kamil:
π
a skad sie wzielo
?
12
4 gru 18:00
Mila:
2+
√
3
+i
(2+
√
3
+i)
24
(
)
24
=
2
2
24
z=(2+
√
3
+i)
1
tgα=
=2−
√
3
2+
√
3
π
α=15
o
=
12
4 gru 18:01