4 gru 09:12
J:
trudniejsze: 8)
| | 1 | | 2 | | sin2[(1−2x)] | |
f'(x) = [sin2(1−2x)]2*[− |
| *ln(sin2(1−2x)) − |
| * |
| ] |
| | x2 | | x | | sin2(1−2x) | |
4 gru 09:27
J:
popraw na początku... f'(x) = [sin2(1−2x)]1/x*[ ..... ] (dalej bez zmian)
4 gru 09:29
J:
4)
| | 1 | | 9n+7 | |
= lim [(1 + |
| )3n+1]k , gdzie: k = |
| oraz lim k = 3 |
| | 3n+1 | | 3n+1 | |
... = e
3
4 gru 09:48
J:
to tyle "gotowców" .. przy innych możemy pomóc , ale daj coś od siebie
zacznij od 1) ... jaka jest dziedzina tej funkcji ?
4 gru 09:52
Arek: 4,5,7 umiem można powiedzieć, reszta gorzej.
1.
x+4≥0 , x≥−4 , df. x<−4,+∞)
Tylko, że przed pierwiastkiem jest x, czyli będzie x2+4≥0?
4 gru 10:06
J:
masz dwa warunki: x ≠ 0 i x + 4 > 0 .... ustal teraz dziedzinę
4 gru 10:10
Arek: x≠0, x>−4
Df. x<−4,0)u(0,+∞).
4 gru 10:18
J:
OK
4 gru 10:22
Arek: dziękuję, próbuje robić następne zadania.
4 gru 11:49