matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o obliczenie granicy ( trzeba chyba wykorzystać liczba e )
mika:
3 gru 23:58
cos tam:
zapisz to po ludzku
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
3 gru 23:59
mika:
x−2
lim (
)
(x−1)
=
x+3
x→+
∞
4 gru 00:04
5-latek:
5
−5
x−2 : x+3= 1−
= 1+
x+3
x+3
4 gru 00:09
mika:
Dziękuje
4 gru 00:12
Bogdan:
2
Hej
5−latek
, Twój zapis tak się odczytuje: x −
+ 3 = ... (kolejność działań)
x
4 gru 00:17