matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
symbol Newtona
kk:
Nie rozumiem dlaczego
6
3
7
4
8
5
9
6
10
7
11
4
+
+
+
+
=
3 gru 23:41
Janek191:
n
k
Sprawdź
z definicji
3 gru 23:51
Godzio:
n
k
n − 1
k − 1
n − 1
k
=
+
n
k
n
n − k
=
Na pewno dobra równość, bo mi trochę więcej wychodzi:
11
4
10
4
10
3
9
4
9
3
10
7
=
+
=
+
+
=
8
4
8
3
9
6
10
7
7
4
7
3
8
5
9
6
10
7
=
+
+
+
=
+
+
+
+
=
6
3
6
4
7
4
8
5
9
6
10
7
=
+
+
+
+
+
4 gru 01:38