bardzo pilne rozwiazanie potrzebne mi na juz
karla24: zad.1
Na rysunku jest podany wykres funkcji f naszkicuj wykres funkcji y , opisanej wzorem
y(x)=f(x−1)+4 a nastepnie odczytaj z rysunku:
a) dziedzine funkcji y
b) zbiór wartości funkcji y
c) wartosci funkcji y dla argumentu (−1)
d) argumenty dla których funkcja y przyjmuje wartosc 4
zad.2
Dana jest funkcja liniowa f(x) = −1/2 x + 3
a) narysuj wykres tej funkcji
b) wyznacz miejsca 0 tej funkcji
c) wynacz argumenty dla których funkcja przyjmuje wartosci ujemne oraz dodatnie
za
Napisz wzór funkcji liniowej y , której wykres jest prostopadły do wykresu liniowej x i
przechodzi przez punkt A jesli: f(x)= 4x − 1 , A=(2,9)
Narysuj wykres funkcji fy w jednym układzie współrzednych.
3 gru 23:36
Eta:
Świetny rysunek
3 gru 23:40
karla24: Tak brzmi treśc zadania a nie mam rysunku ale bardzo prosze o pomoc.
3 gru 23:41
3 gru 23:44
3 gru 23:45
karla24: Mam jeszcze podane takie dane z wykresu do zadania 1
1 punkt na wykresie −2 , −5
2i punkt 0 , −1
trzeci punkt 0 , −3
4 punkt 0 , −2
5 punkt 0 , 3
3 gru 23:46
karla24: Widziałąm to tylko nic z tego nie rozumiem i myslałam ze ktos mi pomoze w rozwiazaniu tych
zadan lub opisze mi jak mam to dokładnie narysowac na wykresach i opisze mi te funkcje
wszystkie poprawnie
3 gru 23:48
5-latek: zadanie nr 2
a) wykres funkcji to narysują dzieci w podstawowej szkole
| | 1 | |
b) rozwiąż równanie − |
| x+3=0 |
| | 2 | |
| | 1 | |
c) rozwiąż nierownosc − |
| x+3<0 i nierownosc −U{1}[2}x+3>0 |
| | 2 | |
3 gru 23:52
Eta:

@
karla leniu
zad1/ to zad.9,49 str. 270 ( z podręcznika) z rysunkiem
3 gru 23:54
karla24: Trzeba miec podrecznik bardzo prosze o rozwiazanie
4 gru 06:59