matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
jaroxxx:
f(x) = x
2
* cosx
3 gru 22:37
J:
2xcosx − x
2
sinx
3 gru 22:39
jaroxxx:
wyszło mi tak : f`(x) = 2x * (−sinx) f`(x) = −sinx
2
Dobrze
3 gru 22:43
jaroxxx:
aha, no tak
dzięki
3 gru 22:44