matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
ja11:
1 a) wyznaczyć dziedzinę i przeciw dziedzinę funkcji f(x)= 3arcsin{x+2}{4} b) oblicz miejsce zerowe funkcji oraz wartość funkcji f(0) i f(6) 2 naszkicować wykres funkcji a) y=−2+e
(
x−3) b) y=sgn(sinx)
3 gru 22:10