Funkcja
Ajem: Narysuj wykres funkcji i opisz jej wlasnosc
2 dla x mniejsze bądź równe 1
y = x+1 dla 1 mniejsze bądź równe x<3
−x+5 dla x większe lub równe 3
3 gru 21:46
Janek191:
3 gru 22:01
Ajem: Nie czaje jak to zrobić
3 gru 22:09
Janek191:
Tak jak jest narysowane

y = 2 − funkcja liniowa stała dla x ∊ (−
∞ ; 1 >
y = x + 1 − funkcja liniowa dla x ∊ < 1; 3 )
y = − x + 5 − funkcja liniowa dla x ∊ < 3; +
∞ )
3 gru 22:13
Jack: no patrz...
masz :
2 dla x mniejsze bądź równe 1
Oś X to ta pozioma, czyli patrzysz od jedynki w lewo, bo jest mniejsze bądź równe
i y = 2 dla tego iksa
czyli ciągniesz y=2 od jedynki w lewo
3 gru 22:15