Trójkąt
Witek: Bardzo proszę jeżeli to możliwe o rozwiązanie tego zadania.Pilne
W trójkącie równoramiennym wysokość poprowadzona do podstawy ma długość 6√6.Ramię jest o 30%
krótsze od podstawy.Oblicz obwód i pole tego trojkąta.
3 gru 20:23
dero2005:

h = 6
√6
l = 0,7a
l
2 = (
a2)
2 + h
2
a = 30
l = 21
itd
3 gru 20:31
Witek: Nie wiem co dalej, w ogóle nie potrafię rozwiązać tego zadania
3 gru 20:33
Eta:
Co tu już zostało do rozwiązania?
dero już Ci podał gotowca
| | 1 | | 1 | |
P= |
| a*h= |
| *30*6√6=... |
| | 2 | | 2 | |
Obwód L= a+2l = 30+2*21=....
3 gru 20:36
Witek: Dziekuję.
3 gru 23:05
pipa: na debili nie ma rady, potrafią tylko napisać pilne
4 gru 09:56