pochodne, egzamin, zadania, pomocy
ebbe: Dostałam plik, gdzie znajduje się 38 zadań do rozwiązania na zaliczenie.
Rozwiązałam 11 z nich. Pozostałych nie potrafię choć próbowałam wielokrotnie.
BŁAGAM o pomoc!
Prosiłabym o podanie rozwiązania "jak krowie na rowie".
Nie chcę tylko poznać wyniku, chcę zrozumieć stąd proszę o pisanie odpowiedzi krok po kroku.
Będę wdzięczna.

Poniżej zadania:
1. Oblicz pochodną.
y={2+sqrt{x} } over {3+x}
y={sinx−cosx} over {sinx+cosx}
y=(3x
2−6)sinx − (x
3−6x)cosx
y=ln[ln(lnx)]
y=arccos{1} over {sqrt{x} }
y=(sinx)
tgx