rozszerzenie
zly: naszkicuj wykres funkcji g(x)=f(1−x) jezeli:
| | 1 | | 1 | |
f(x)=− |
| −1 dla x≤−1 oraz |
| dla x>−1 |
| | 2 | | 2 | |
z wykesu odczytaj rozwiazanie nierownosci g(x)≥0
3 gru 14:02
J:
zapisz porządnie
3 gru 14:32
zly: nie da sie jezu co mam porzadnie napisywac wsszystko jest dobrze to tylko powinno byc w { cala
funkcja f
3 gru 14:39
J:
| | 1 | | 3 | |
czyli: f(x) = − |
| − 1 = − |
| ...tak ? |
| | 2 | | 2 | |
3 gru 14:40
zly: mozesz powiedzic jak narysowac wykres g(x) ? trzeba cos podstwaic? bo g(x)=f(1−x)
3 gru 14:40
zly: nie −1/2 x i 1/2 x,....nie wiem czemu ten x znikanal
3 gru 14:41
J:
to co piep...sz ,że dobrze napisałeś .... x "wyparpwał " ?
3 gru 14:42
zly: no wlasnie tak wogole beznadziejnie sie tu pisze dalbym zdj albo z painta ale sie nie da
3 gru 14:45
J:
jeśli dobrze przepisałeś/aś , to:
| | 1 | | 1 | | 3 | |
g(x) = − |
| (1−x) − 1 = |
| x − |
| dla: x ≤ − 1 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
(funkcja nie jest ciągła)
3 gru 14:48
zly: nie rozumiem dobrze przepisalem ...tylko w drugim ma byc 1/2x3
3 gru 17:05
J:
to faktycznie dobrze przepisane
3 gru 17:46
zly: pomoz help
3 gru 19:53