matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Kenus:
Wiadomo, że tgα=5 i α jest kątem ostrym. Wówczas wyrażenie
sinα−cosα
=
sinα+cosα
2 gru 22:52
Janek191:
Podziel licznik i mianownik przez cos α
2 gru 22:55
Kenus:
dziękuje
2 gru 22:59
Janek191:
sin α
= tg α = 5
cos α
2 gru 23:00