Dane są dwa wierzchołki równoległoboku ABCD i punkt P
Jarek: Dane są dwa wierzchołki równoległoboku ABCD i punkt P przecięcia się przekątnych. oblicz
współrzędne pozostałych wierzchołków równoległoboku jeśli :
A)= (−3,5)
B)=(−2,−1)
P)=(3,1)
2 gru 21:59
Jarek: 3= − 2+x /2
2 gru 22:08
Jarek: dalej niewiem
2 gru 22:09
Tadeusz:
2 gru 22:13
Jarek: ok jakoś dałem radę obliczyć C(9,−3) D(8,3)
2 gru 22:19
Jarek: tylko problem z narysowaniem jak mam zaznaczyć te pkt?
2 gru 22:21
Tadeusz:
... policzyłeś kratki?
2 gru 22:22
andy: Przekątne przecinają się w połowie.
2 gru 22:25
Jarek: ok zgadza się
2 gru 22:25