Logarytmy - działanie
Zadaniematematytetyczne: log
49+ log6
2 w najprostszej formie proszę o rozwiązanie
2 gru 20:34
Zadaniematematytetyczne: przepraszam*
log49 + log26
2 gru 20:35
aaaaaa: | | 1 | | 1 | |
log4 9 = |
| log2 32 = |
| *2 log2 3 = log2 3 |
| | 2 | | 2 | |
log
2 3 + log
2{6} = log
2 18
2 gru 20:40
Bogdan:
| | 2 | |
log22 32 = |
| log2 3 = ... |
| | 2 | |
log
2 (2*3) = ...
2 gru 20:42
aaaaaa: Zalezy jak rozumiec najprostsza formę
2 gru 20:44
Zadaniematematytetyczne: Czy jest taki wzór? Bo nie mogłem nigdzie znaleźć.
logab = x*logx*ab
chodzi mi o to jak przekształciłeś log49
2 gru 21:08
sushi_gg6397228:
post 20.42 pierwsza linijka
2 gru 21:09
Zadaniematematytetyczne: Ciekawy wzorek, nigdy o nim nie słyszałem

dzięki.
2 gru 23:07