matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
dbxe4:
Równania wykładnicze, pomoże ktoś? a) 3
2x
= 2
x
*4
x−1
b) 4*2
x−3
= 10
x
*3
x−1
c) 3
x
+3
x−1
−24 = 0 d)
1
2
3x+1
+
1
2
3x
= 12 e) 20*4
x−1
+
√
2
4x
= 6
2 gru 19:57