Rozwiąż równanie
Batman :
2 gru 19:31
sushi_gg6397228:
zamien na taka sama podstawe
2 gru 19:32
Janek191:
| 1 | | 1 | | 1 | |
| *( |
| )x2 − 4 x + 1 = ( |
| )0 |
| 5 | | 5 | | 5 | |
| | 1 | | 1 | |
( |
| )x2 − 4 x + 2 = ( |
| )0 |
| | 5 | | 5 | |
2 gru 19:33
Batman : a co z 1 ?
2 gru 19:33
Batman : aa rozumiem

dzięki
2 gru 19:34
52: 1=50
1=20
1=34342432423450
itd...
2 gru 19:34
Batman : Δ=16−4=12
i powinno wyjść :
x1=4−√3
x2=4+√3
a są odp:
x1=2−√2
x2=2+√2
−,−
2 gru 19:39
sushi_gg6397228:
wzór na Δ się kłamia
2 gru 19:40
Janek191:
Δ = b2 − 4a*c
2 gru 19:42
Batman : Δ=(−4)2−4*1*1
2 gru 19:43
Janek191:
Δ = (−4)2 − 4*1*2 = 8 = 4*2
√Δ = 2√2
2 gru 19:44
Batman : skąd a=2 ? przecież równanie jest
x2−4x+1=0
2 gru 19:46
Janek191:
Patrz na 19.33
am*an = am +n
2 gru 19:56