Równanie kwadratowe liczby zespolone
Marcin: Pomocy

Oddam nerkę jak ktoś mi pomoże !
z
2 −5iz − 6 =0
2 gru 18:52
Marcin: Licz delte i jak kwadratowe
2 gru 18:55
Marcin: delta wychodzi 25i
2 +24
i nie wiem jak dalej
2 gru 18:58
Marcin: | | −b −δ | |
pierwiastki to : z1= |
| |
| | 2a | |
2 gru 19:01
Janek191:
Δ = ( − 5 i)
2 − 4*1*(−6) = −25 + 24 = − 1 = i
2
√Δ = i
2 gru 19:02
Marcin: (−5 i)
2 = −25


Czy ja coś źle już łapię
2 gru 19:08
Marcin.: (−5)2=25
i2=−1
25i2+24=25*−1+24=−25+24=−1=i
2 gru 19:10
Marcin: Janek191 !
Jesteś moim mistrzem ! <3 <3
Borwar dla tego Pana !
2 gru 19:13