2+22+...+2...2+2....2 | ||
lim | x→∞ | |
2+22+...+2...2 |
1 − 10x + 1 | ||
2 * 1 * U{1 − 10x + 2{1 − 10} + 2 * | + ... + | |
1 − 10 |
1 − 102 | 1 − 101 | |||
+ 2 * | + 2 * | = | ||
1 − 10 | 1 − 10 |
(x + 1) − (10x + 2 + 10x + 1 + ... + 101) | ||
2 * | = | |
−9 |
| |||||||||||
2 * | = | ||||||||||
−9 |
−9x − 9 + 10 − 10x + 3 | − 18x + 2 − 10x + 3 | |||
2 * | = | |||
81 | 81 |
−18(x − 1) + 2 − 10x + 2 | ||
Analogicznie mianownik: = | ||
81 |
− 18x + 2 − 10x + 3 | |
→ 10 | |
−18(x − 1) + 2 − 10x + 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |