matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Malutka Mia:
Ania była wczoraj przez 7 godzin w szkole,a 20% pozostałej części doby poświęciła na odrobienie lekcji.Jak długo Ania odrabiała lekcje
28 paź 16:03
duduś:
24 h - 7 h = 17 h 17 h *20% = 17 h/ 5 = 3 h + 120 min/5 = 3 h 24 min odp 3 h 24 min
28 paź 16:31
Malutka Mia:
Dziękuje
28 paź 16:49