Dany jest punkt A oraz wektor AB oblicz współrzędne punktu B
Sergio: Dany jest punkt A oraz wektor AB oblicz współrzędne punktu B
a) A(0,−3) AB −−> = [2,−1]
2 gru 17:00
staram sie pomoc:
serio ? zonacz sobie jak sie oblicza wspolrzedne wektoraa
2 gru 17:02
Eta:
xB=2+xA=..... i yB= −1+yA=.....
2 gru 17:02
Sergio: −5,−1
2 gru 17:13
Eta:

Źle !
Nawet dodawać nie umiesz ?
2 gru 17:42
Sergio: wzór pomyliłem przepraszam
2 gru 17:44
Eta:
2 gru 17:45
Sergio: mam takie pytanko Dany jest punkt B oraz wektor AB oblicz współrzędne punktu A
a) B(3,2) AB−−−> =[−1,0]
analogicznie co do powyższego przykładu?
2 gru 17:49
Janek191:
A = ( x, y) B = ( 3; 2)
więc
[ 3 − x; 2 − y ] = [ − 1 ; 0 ]
3 − x = − 1 2 − y = 0
x = 4 y = 2
A = ( 4; 2)
========
2 gru 18:06
Eta:
Tak
2 gru 18:14